Wednesday, March 2, 2016

Kerja part time online buat duit dari rumah Jobdirumah

Apa itu Jobdirumah?

Jobdirumah adalah satu portal konsep peluang buat duit sampingan dengan bekerja hanya dari rumah sama ada secara part time atau full time dengan syarat yang mudah dan bayaran yang terjamin. Program jobdirumah ni memerlukan anda mendaftar secara online untuk mendapatkan username dan password bagi memuatturun panduan memohon kerja online jobdirumah dengan mudah.

Bagaimana JobDiRumah.Com beroperasi?

Ok, caranya senang sahaja sebab pihak Jobdirumah telah mempermudahkan untuk anda:

1. Anda daftar dulu dengan jobdirumah --- > daftar dengan jobdirumah

2. Setelah pendaftaran berjaya, username dan password akan di hantar ke email anda untuk log in ke laman ahli jobdirumah. Simpan baik-baik kedua-duanya.

3. Anda akan di berikan latihan dan panduan asas bagaimana nak bermula dan apa yang perlu anda lakukan. Jangan bimbang panduan ini lengkap

4. Kemudian anda akan di berikan ratusan tawaran kerja online melalui laman web ahli jobdirumah
Anda mohon atau “ BID “ tawaran kerja “ PROJECT “ tersebut. Cara untuk mohon ada kami sediakan di dalam panduan jobdirumah. Tip kat sini ialah anda mohon kerja yang sesuai dengan anda. Info lanjut tentang cara permohonan kerja jobdirumah di sini.

5. Setelah siapkan kerja di rumah anda, anda akan dapat bayaran melalui paypal, cek atau deposit tunai. Anda boleh pilih mana satu.

6. Selepas anda telah siapkan satu kerja online pertama anda, anda hanya perlu ulang sahaja proses ini untuk kerja-kerja yang lain pula dan begitulah seterusnya. Lagi banyak anda buat kerja online jobdirumah, lagi banyaklah duit anda daripada pendapatan tambahan online anda.

Cara mohon kerja dalam portal Jobdirumah

Bayangkan, dalam sebulan terdapat lebih 20 000 tawaran kerja di dalam portal jobdiruman untuk anda pohon. Hanya mereka yang berdaftar sahaja boleh memohon kerja ini. Kerja-kerja kosong yang baru akan di emailkan kepada anda setiap hari, anda perlu login ke portal jobdirumah untuk memilih kerja-kerja yang ada.

Permohon kerja di namakan “ BID “ dan kerja kosong di namakan “ PROJECT “.
Inilah istilah yang di gunakan untuk memohon tawaran kerja dalam jobdirumah untuk di lakukan secara online atau offline dari rumah sahaja.

Apa yang anda kena buat untuk mendapat sesuatu kerja itu?

Anda kena mohon dengan majikan. Perluka diingat jobdirumah bukan majikan anda. Jobdirumah hanya menyediakan platform untuk anda berhubung dengan bakal majikan anda untuk memohon kerja.

Seperti yang saya katakana tadi, anda kena mohon sesuatu kerja dan proses ini di namakan “ BID “. Di dalam “ BID “ ni anda kena letak harga sesuatu kerja, masa untuk siapkan dan kualiti kerja tersebut. Berdasarkan profile anda di dalam jobdirumah,  bakal majikan akan menilai anda sama ada layak ke tidak untuk di berikan sesuatu kerja.

Jadi, tips jobdirumah di sini ialah jika anda dapat satu-satu kerja, anda kena siapkan dengan berkualit dan cepat dan ini akan membuatkan profile anda akan lebih cantic dan memudahkan anda mendapat sesuatu kerja kosong di namakan “ PROJECT “.

Jadi, anda akan ulang proses yang sama di nama anda sediakan “ BID “ kepada bakal majikan dan jika anda terpilih, anda boleh lakukan kerja tersebut. Begitulah seterusnya.

Jobdirumah bukan satu penipuan kerja online

Pekerjaan melalui jobdirumah ni tidak menyalahi mana-mana undang-undang Malaysia atau antarabangsa. Aktiviti kerja yang di lakukan melalui saluran yang sah sahaja. Anda boleh lihat bukti bayaran jobdirumah ni dari akaun Maybank saya sendiri.

Jobdirumah bukan MLM
Buat kerja online dengan jobdirumah ini adalah sah di sisi undang-undang. JobDiRumah tidak sama sekali:
Tidak terlibat dengan skim MLM
Bukan system pyramid
Bukan forex
Tak perlu jual barang
Bukan skim pak man telo
Jobdirumah.com adalah mengenai buat kerja online di rumah.

Bukti bayaran jobdirumah.com

Bukti bayaran jobdirumah memanglah menjadi salah satu benda yang anda mesti tahu jika nakk buat kerja online dengan jobdirumah. Semua orang nakkan bukti dahulu kan, barulah yakin kan tentang komisen jobdirumah ni. Tanpa bukti, sapa-sapa pun boleh bercakap dan mengatakan dia dah berjaya menjana pendapatan online seperti ini.

Jika anda google, memang terdapat banyak bukti-bukti komisen jobdirumah ni, tetapi sahih kah bukti bayaran tersebut? Itu pun anda kena fikir jugak kan.

Bukti bayaran jobdirumah.com ni ada dalam simpanan saya, yang terbaru lagi bulan Jan dan feb 2016. Fresh lagi dan saya telah revealkan dalam posting saya tentant komisen / komisyen jobdirumah.

komisen komisyen jobdirumah


Syarat untuk mohon kerja part time Jobdirumah

*Boleh menulis, membaca dan faham B. Inggeris – rasanya ramai boleh lepas syarat pertama ni, senang je kan. Nampak kepada syarat jobdirumah ni, hanya perlu faham sahaja B. Inggeris, tak perlu pakar pun. Bagi saya yang level-level lemah Inggeris ni pun boleh buat kerja jobdirumah ni. Saya ni SPM B. Inggeris P7 ( ini grad SPM tahun dah lama dulu, sekarang ni lain skit system SPM ni ). Ini kira lemah la, hamper-hampir fail. Boleh je saya mohon dan siapkan kerja kosong Jobdirumah ni. Anda pun tentu boleh macam saya atau lebih baik dari saya. Nak 1000 daya, tak nak 1000 dalih dakk.

*Boleh guna computer dengan baik – baik tu bukanlah maksudnya terror sangat, boleh guna macam orang ramai jugak la bukannya boleh baikki computer. Guna kat sini guna untuk menaip la kebanyakkannya. Kalau tahu design tu, bolah la mohon untuk kerja buat design sebab senarai kerja jobdirumah ni banyak. Kira pandai guna computer, ok la tuh. Lepas la syarat ni.

*Ada Komputer atau laptop sendiri – ok, mesti ada la kalau tak camne nak buat kerja dari rumah. Nak pc pinjam pun takpe, pinjam pc kawan asalkan ada pc yang boleh di gunakan. Kalau takde pc juga, boleh pergi cybercafé buat kerja ni. Macam-macam boleh buat la dan berbaloi bayar rm2 sejam kat cybercafé tuh. Buat kerja ikut smartphone je tak boleh.

*Ada internet – ini mestilah. Nak mohon kerja jobdirumah pun kena mohon ikut internet. Jobdirumah ni buat kerja yang di berikan dari rumah. Jadi secara online lah tuh. Mesti ada sambungan internet. Yang ni wajib. Kalau takde, guna wifi mamak pun boleh. Asalkan boleh masuk internet je. Senang je syarat ni.

*Umur 18 tahun ke atas – ok, tak boleh bawak umur ya. Kalau nak tipu pun boleh tapi payment mestilah ke akaun yang umur 18 tahun ke atas, lepasan SPM le ni paling min. Boleh lepas ni kan. 18 tahun ni dah kira matang dan boleh buat kerja sendiri. Kalau student U pun dah boleh mohon bekerja di rumah ni. Mesti ada yang sesuai.

Syarat-syarat mohon kerja dengan Jobdirumah yang lain

Boleh bekerja di rumah sendiri tanpa pengawasan – sebab memang tiada orang yang mengawasi anda. Anda siapkan kerja, anda dapat payment / komisen jobdirumah.

Boleh faham dan ikut arahan yang di berikan – jangan majikan suruh buat A, anda buat B pula. Kalau macam ni kerja tak siap ni dan tak boleh jana wang dengan jobdirumah.

Motivasi mau tinggi – kalau takde motivasi, kerja tertangguh, sekali je anda dapat kerja dari satu-satu majikan. Bila motivasi tinggi, anda akan Nampak sentiasa ready untuk jalankan kerja walaupun orang lain tak Nampak anda. Kerja pun boleh siap cepat ni kan. Disiplin juga kena ada la. Kalau takde disiplin di dalam melakukan kerja-kerja kosong dari rumah ni, macam mana kerja tu nak settle kan.

Ok, itu sahaja syarat buat kerja dari rumah jobdirumah.

Contoh senarai kerja kosong dari Jobdirumah

Contoh kerja dengan Jobdirumah ini tidaklah susah mana. Kebanyakkannya kerja-kerja biasa tetapi jumlah banyak. Anda kena buat benda yang sama tetapi dalam kuantiti yang tertentu. Itu secara ringkasnya sahaja la. Bergantung kepada jenis kerja yang anda dapat.

Senarai kerja jobdirumah ialah:

Data entry
Words typing
Virtual assistant
Proof reading
Copy writing
Ads poster
Writings
Atticle writing
Accounting
Logo design
Blog post
Translator
Customer service
Graphic design
Web design
Kerja-kerja admin

Itu contoh senarai jenis kerja job dirumah, mudah je kan. Anda pilih mana yang sesuai dengan anda untuk lakukan. Jangan pilih yang anda tak tahu nak buat.

Jadi, bagaimana dengan pilihan anda? Adakah anda telah bersedia?



Jumpa di puncak kejayaan.

Artikel tambahan:

Artikel berkaitan:



Viralkan artikel »»

1 comments:

zamil said...

ok, penerangan agak jelas. Boleh cuba esok.

Post a Comment

Featured Post

Kerja sambilan di rumah yang diiktiraf

Artikel ini adalah mengenai kerja sambilan di rumah yang diiktiraf . Kenapa diiktiraf? Kerana untuk mengelakkan daripada kerja kosong peni...